در این مقاله ما هفت نرم افزار محبوب و معروف در زمینه پشتیبانی از سیستم های رایانه ای به صورت از راه دور (ریموت دسکتاپ) را به کاربران معرفی خواهیم کرد.
امروزه اکثر کاربران سیستم های کامپیوتری اعم از کاربران خانگی، کارشناسان شبکه، کارشناسان فناوری اطلاعات و تکنسین های کامپیوتر گاها نیاز دارند تا از راه دور به سیستم کاربران حاضر در سازمان و شبکه متصل شوند. از طرفی با به وجود آمدن فرصت های شغلی با عنوان “دورکاری” در بعضی مواقع فردی که مسئولیت پشتیبانی از شبکهی یک سازمان و کاربران آن را دارد، نیاز است که بدون حضور فیزیکی و از راه دور کارهای مربوطه را مدیریت کند.
از این رو برخی نرم افزارها وجود دارند که تحت عنوان “نرم افزارهای اتصال از راه دور” جهت تسهیل پشتیبانی، به کمک کاربران آمده است.
هفت نرم افزار اتصال از راه دور به سیستم های کامپیوتری
1- نرم افزار AnyDesk
بدون شک اغراق نیست که اگر بگوییم نرم افزار AnyDesk بهترین نرم افزار در زمینه اتصال از راه دور به سیستم های کامپیوتری است. این نرم افزار قابلیت نصب بر روی سیستم عامل ویندوز، لینوکس و اندروید و همچنین قابل نصب بروی دستگاه های ساخت شرکت اپل (مَک) نیز می باشد. از مهم ترین مزایا و ویژگی های نرم افزار AnyDesk می توان به موارد زیر اشاره کرد :
– قابلیت نصب سریع و آسان
– سبک بودن نرم افزار از لحاظ کارهای پردازشی
– پشتیبانی از گوشی های هوشمند
– مدیریت مجوزها
– قابلیت استفاده از احراز هویت دو مرحلهای (Two Step Authentication)
2- نرم افزار TeamViewer
نرم افزار TeamViewer می تواند بر روی سیستم های عامل مختلف مانند ویندوز، لینوکس و … نصب شود. الگوی شکل گیری این نرم افزار از سال 2005 شکل گرفت و ایدهی طراحان نرم افزار این بود که سفرهای کاری کارشناسان را کاهش دهند تا بتوانند از راه دور سیستم های کامپیوتری مدیریت کرده و مشکل کاربران را حل کنند.
از ویژگی های نرم افزار TeamViewer می توان موارد زیر را نام برد :
– پشتیبانی از مفهوم هوش مصنوعی در نسخه های جدید
– قابلیت چت و انتقال فایل
– امنیت بالا به دلیل استفاده از قابلیت احراز هویت دو مرحلهای (Two Step Authentication)
3- نرم افزار Remote Desktop Connection
این نرم افزار که در سیستم های عامل معرفی شده توسط شرکت مایکروسافت از قبیل ویندوز 11، ویندوز 10 و ویندوز سرور به صورت پیش فرض موجود است و از قبل نصب شده است. Remote Desktop Connection به نوعی به عنوان نرم افزار انحصاری شرکت مایکروسافت تلقی می شود. نرم افزار Remote Desktop Connection از پروتکل RDP برای اتصال راه دور به سیستم کاربران استفاده می کند.
از ویژگی های نرم افزار Remote Desktop Connection
– در برخی موارد نیاز به تنظیمات مرتبط با فایروال و معرفی پورت دارد.
– امکان انتقال فایل ها
4- نرم افزار و افزونه Chrome Remote Desktop
نرم افزار Chrome Remote Desktop توسط شرکت گوگل معرفی شده است. این نرم افزار به کاربران اجازه می دهد تا اگر شخصی مشکلی در استفاده از سیستم کامپیوتری داشت، به راحتی با اتصال از راه دور مشکل مذکور را بررسی و حل کند. نرم افزار Chrome Remote Desktop امکان نصب بر روی سیستم عامل ویندوز و همچنین قابلیت نصب بر روی گوشی های هوشمند را دارد.
از ویژگی های نرم افزار Chrome Remote Desktop می توان به موارد زیر اشاره کرد :
– قابلیت ارتباط از راه دور در سیستم های کامپیوتری و گوشی های هوشمند
– سرعت بالا و پایدار در هنگام اتصال
– امکان اتصال و کار به هنگام سرعت پایین اینترنت
– رابط کاربری آسان و سهولت به هنگام استفاده
5- نرم افزار RealVNC Viewer
نرم افزار RealVNC Viewer، از لحاظ کارایی یک نرم افزار بسیار قوی و کاربردی است. این نرم افزار قابلیت نصب بر روی سیستم عامل های مختلف از جمله ویندوز، لینوکس، مک و … را دارد. یکی از ویژگی های فوق العاده کاربردی نرم افزار RealVNC Viewer، امکان مدیریت سرورها می باشد و این قابلیت باعث شده است در میان کارشناسان شبکه از محبوبیت باالایی برخوردار باشد.
از مهم ترین ویژگی های نرم افزار RealVNC Viewer می توان موارد زیر را ذکر کرد :
– پشتیبانی از قابلیت احراز هویت پیشرفته و چندعاملی
– نصب آسان و سهولت در استفاده
– اشتراک فایل و امکان چت در هنگام اتصال
– قابلیت پرینت گرفتن به هنگام اتصال از راه دور
– مدیریت سرورها به صورت جداگانه
6- نرم افزار Splashtop
یکی دیگر از نرم افزارهایی که برای اتصال از راه دور به سیستم های کامپیوتری کاربران می توانیم مورد استفاده قرار دهیم، نرم افزار Splashtop نام دارد. این نرم افزار که از سال 2010 میلادی بصورت نسخه اولیه عرضه شد تا الان توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرده است. شاید مهم ترین ویژگی این نرم افزار رابط کاربری آسان آن می باشد.
یکی دیگر از ویژگی های نرم افزار Splashtop، قابلیت چند پلتفرمی بودن آن است که امکان نصب بر روی سیستم عامل هایی همچون انواع نسخه های ویندوز، لینوکس و اندروید را می دهد.
در نتیجه از کلیدی ترین ویژگی های نرم افزار Splashtop می توان موارد زیر را نام برد :
– امنیت ارتباطاتی که در محیط نرم افزار انجام می گیرد.
– کاربرپسند بودن
– مناسب برای استفاده های شخصی
7- نرم افزار NoMachine
نرم افزار NoMachine، یک نرم افزار اتصال از راه دور قدرتمند و پرسرعت است که دارای اتصال پایدار و سریع می باشد. این نرم افزار نیز به مانند نرم افزارهای قبلی که معرفی کردیم، قابلیت نصب بر روی سیستم عامل های مختلف از جمله سیستم عامل ویندوز، لینوکس، مک و … را دارد.
از ویژگی هایی که نرم افزار NoMachine دارد، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
– امنیت بسیار بالا
– قابلیت به اشتراک گذاری فایل ها
هر کدام از هفت نرم افزار اتصال از راه دور به سیستم های کامپیوتری معرفی شده، دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که آنرا از دیگر نرم افزارها متمایز می کند. پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار AnyDesk است که بسیار سبک و کاربرپسند است. از طرفی Chrome Remote Desktop پشتیبانی گوگل را دارد و Remote Desktop Connection هم مایکروسافت را به عنوان پشتیبان، کنار خود دارد. و در نهایت هر کاربری با یکی از نرم افزارهای معرفی شده، احساس راحتی کرده و از آن استفاده می کند.
شاید بتوان یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزارهای اتصال از راه دور را امکان مدیریت سیستم های مجازی سازی دانست. به عنوان مثال می توانیم با اصتال از راه دور به یک سرور یا یک سیستم شخصی، یک سیستم عامل مانند اوبونتو را در آن نصب کنیم.
سخن پایانی
یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام کار با نرم افزارهای مدیریت از راه دور باید به خاطر داشته باشید، رعایت نکات امنیتی است. به عنوان مثال اگر اجازه اتصال از راه دور به شخصی را می دهید، حتما از قبل با ایشان آشنایی کافی را داشته باشید تا از بروز برخی مشکلات در سیستم کامپیوتریتان جلوگیری کرده باشید. در نهایت انتخاب یک نرم افزار مناسب و کاربردی برای اتصال از راه دور بستگی به نیازهای فرد و سازمان دارد و اینکه نرم افزار موردنظر چه امکاناتی در اختیار ما قرار می دهد.